Ja löytyyhän sitä tietoa...

Kuva haulla löytyi facebook profiilin kuva. Mutta huomasin myös, että on olemassa muutama muukin samalla nimellä varustettu henkilö ja heistä yksi oli näyttelijä, joten hänestä kyllä löytyi tietoja. Ja tunnenhan itsekin kaksi muuta saman nimistä. Pitääkö julkisuuden henkilöllä sitten olla tietoja nähtävillä? Mielestäni johonkin rajaan asti, siihen että se on hyödyllistä, mutta liian yksityiskohtaiset tiedot esim. osoitetiedot eivät ole mielestäni tarpallisia.

Google haulla löytyi työpaikkani yhteystietoni ja valinta toimeeni. Löytyipä eräs ammattilehden nettisivulla ollut artikkeli. Ja googlehaun lopuksi oli teksti: Osa tuloksista on ehkä poistettu eurooppalaisen tietosuojalain nojalla. Hassua...

Kaikki löytyneet tiedot minusta olivat oikeita. Mutta kylläpä paljon melko yksityiskohtaistakin tietoa minusta löytyy... No pakko tähän todeta, että olen suurimmalta osalta itse siihen syyllinen, koska facebook profiilillani jaan tietojani. Mutta työnantajani kautta minusta saa myös melko paljon tietoa, mutta onko se sitä läpinäkyvyyttä. Päätökset isossa oorganisaatiossa ovat julkisesti nähtävillä... Voiko tietoja sitten poistaa, no ainakin itse lataamani tiedot, jotta uudet haut eivät onnnistu, mutta voivat tietysti jäädä erilaisiin hakuhistorioihin.